Veelgestelde vragen laserontharing

Veelgestelde vragen laserontharing

Laserontharing Senza Capelli

Veelgestelde vragen

Waar hou ik rekening mee als ik met de behandeling start?

 • ​De te behandelen zone 3 tot 6 weken voor het starten van de behandeling niet meer blootstellen aan de zon.
 • Bruinversnellers ,bruin zonder zon of bleekmiddelen dienen tot 2 weken voor de behandeling gestopt te worden.
 • 4 weken voor de eerste sessie niet meer waxen of epileren enkel scheren is toegestaan.
 • 1 dag voor de behandeling de haartjes nog een laatste keer scheren.
 • De huid vrijhouden van maquillage, deo en oliën.
 • Gebruik van medicatie melden.
 • Tijdens de zwangerschap wordt er NIET gelaserd.

Wat mag ik verwachten gedurende de behandeling?

​Zie en voel het verschil dat LightSheer maakt, zelfs voordat uw behandelprogramma is voltooid. LightSheer biedt snelle laser ontharingsresultaten en veel mensen melden een zichtbare verbetering na de eerste paar behandelingen.

Wat gebeurt er na de behandeling?

 • ​Onmiddellijk na de behandeling met de diodelaser kan de huid aanvoelen als zonnebrand, rood zijn en licht gezwollen zijn. Deze symptomen verdwijnen weer na enkele uren of 2 dagen.
 • Na de behandeling kunnen blaren, korstjes, vermindering of toename van het pigment (hyper of hypopigmentatie) voorkomen. Deze symptomen verdwijnen na enkele dagen, weken of maanden vanzelf.
 • Zolang een rode, geïrriteerde huid zichtbaar blijft dient een sunblock (min. SPF 30) gebruikt te worden. Bepaalde irritaties kunnen korstjes veroorzaken die 2 à 3 dagen zichtbaar blijven. Vermijd krabben en geen blootstelling aan de zon! Dus een strandvakantie in de zon onmiddellijk na de behandeling is afgeraden.
 • Draag geen nylonkousen tot 1 week na de behandeling of zolang de huid geïrriteerd aanvoelt.
 • Gedurende 3 weken na de behandeling zich niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank. Dit om witte en/of bruine vlekken te voorkomen.
 • Laat de huid na de behandeling rusten en verzorg goed met de nodige coolinggel (aloe vera, flamigel, bepamtenol,…) of zonnebrandcrème. U mag het gebied met een zachte reiniging wassen maar in geen geval scrubben.
 • Tussen de behandelingen NIET harsen of met pincet uittrekken! Enkel scheren is toegestaan.
 • De eerste week na de behandeling lijkt het alsof de haartjes hergroeien.
 • Dit zijn echter enkel de haartjes die uit het haarzakje afstoot. De hergroei is vertraagt en wordt tijdens de volgende maanden verminderd.
 • 1 tot 2 weken na de behandeling zullen er haren vanzelf uitgroeien. U mag eventueel scheren als u er sneller vanaf wil zijn.

Is laserontharing pijnlijk?

​De LightSheer diodelaser beschikt over unieke technologieën, de 5° chill tip waardoor de laserbehandeling bijna pijnloos is. Een lasersessie wordt door de meeste mensen licht prikkelend ervaren.

Gevoelige mensen hebben soms na de behandeling een beetje last van een tintelend of branderig gevoel maar dat verdwijnt na enkele uren!

Zijn de resultaten definitief?

​Ja, u mag een permanente vermindering van de beharing van 80 tot 90% verwachten.

Het aantal behandelingen dat nodig is om tot dit resultaat te komen, is afhankelijk van tal van factoren: het lichaamsgebied: de haargroei, huidtype, haarkleur.

Ook hormonale veranderingen in het lichaam hebben hierop hun invloed, zo kunnen donshaartjes veranderen in dikke haren. Dit is een proces waaraan laserbehandelingen niets kan doen. Verkeert u in een hormonale onstabiele fase, dan heeft u waarschijnlijk meerdere behandelingen nodig. Raadpleeg hiervoor uw arts. Hormonale evoluties kunnen na jaren nieuwe haartjes te voorschijn laten komen. Een onderhoudsbeurt of nabehandeling is in dit geval aangeraden, dit aan een nabehandelingstarief.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

​Gemiddeld dient men rekening te houden met 5 tot 8 behandelingen voor dames, 8 tot 12 behandelingen voor heren. Het exacte aantal is afhankelijk van type huid en haar (kleur en diepte). De eerste behandelingen gebeuren om de 6 weken, verdere behandelingen met een pauze van 8 tot 12 weken tussen. Benen, rug, borst en buik worden met een pauze van telkens 10 tot 12 weken gedaan. Na deze behandeling bent u 80 tot 90 % haarvrij en hoeft u nooit meer te waxen of te scheren.

Is diodelaser veilig?

​Ja! Klinische studies tonen aan dat de diodelaser als enige ontharingslaser van de FDA (Food and Drug Administration) de term definitieve haarverwijdering mag dragen. De LightSheer ET handstuk is uitgerust met ChillTop technologie. Deze kop koelt de huid gedurende de behandeling tot 5°C.Zo blijft de huid rondom het haartje goed beschermt. De LightSheer is voorzien van alle wettelijke certificaten. De LightSheer diodelaser verwijdert haartjes die IPL of VPL niet aankan.

Wie komt in aanmerking voor laserontharing?

​Bijna alle huidtypes van zowel mannen als vrouwen komen in aanmerking voor een laserontharing met als uitzondering negroïde huidtypes. Mensen met een licht huidtype en donkere haren zijn het meest effectief te behandelen. Witte, grijze, blonde en rode haren alsook donshaartjes zijn moeilijker te behandelen omdat zij weinig of geen pigment bevatten.